světlý korpus
světlý krém šlehaný nad párou
marmeláda
potahová hmota marcipán 1:3
dortové oplatky
modelovací hmota Smartflex Velvet s pomerančovou příchutí
gelové barvy: ivory, sky blue
prachové barvy: buttermilk, cornish, chocolate, brown
aranžovací drátek #18
Na košík upečeme korpus ve dvou kulatých formách. Spodní část 2x prořízneme, promažeme marmeládou a krémem a necháme ztuhnout. Horní část potřeme krémem a vyztužíme dortovými oplatky. Povrchy srovnáme, potřeme punčovinou, tenkou vrstvou krému a dáme zchladit. Marcipán obarvíme béžovou barvou (ivory), vyválíme pás a vytlačíme patchworkem košíkový výplet. Pás přeneseme a opatrně uhladíme. Modrý marcipán navlníme a vložíme do košíku. Na víčko si vykrojíme pásky na šířku jedné řady košíkového výpletu a stáčíme je od středu k vnějšímu okraji. Celý košík přetřeme světle hnědou prachovou barvou. Kobra Z burizonové hmoty si uděláme hrubou kostru hada, vyztužíme drátem #18 a zvlníme do požadovaného tvaru. Necháme zaschnout. Lehce přetřeme alkoholem a obalíme hmotou Smartflex Velvet. Pak potáhneme obarvenou hmotou, kosticí naznačíme vzor kůže a nakonec přetřeme prachovými barvami.
|
|||