Atletický stadion

Dort atletický stadion s běžci
světlý korpus
ořechový korpus
světlý a kakaový krém šlehaný nad párou
punčovina (odřezky, krém, marmeláda)
marmeláda
potahová hmota marcipán
potahová hmota Smartflex Velvet: běžec – čtyři figurky, branky, lavičky, jogurt
gelové barvy: red, ivory, brown, extra black

Na větším obdélníkovém plechu upečeme dva světlé a jeden ořechový korpus. Spodní světlý korpus potřeme ostružinovou marmeládou, na polovinu dáme světlý krém a na druhou polovinu kakaový, přiložíme ořechový korpus potřený marmeládou po obou stranách a dáme vychadit než si uděláme další krém. Po natření další vrstvy krému dáme znovu vychladit.

Boky seřízneme, povrch srovnáme punčovinou, potřeme tenkou vrstvou krému a dáme znovu vychladit. Marcipán vyválíme na potravinové fólii a korpus potáhneme. Kolem spodního okraje dortu vytlačíme extrudérem trávník.

Ovál

Z červeného marcipánu vykrojíme ovál a přeneseme. Ze Smartflex Velvetu naznačíme dráhy.

Fotbalové hřiště

Doprostřed oválu dáme zelené marcipánové fotbalové hřiště a z Velvetu načárujeme. Branku si vytvoříme předem, aby vytvrdla. Extrudérem vytlačíme hranatý pásek, který dáme vytvrdnout na houbičky potažené fólií a na tento základ přilepíme síť.

Běžci (potahovací hmota Smartflex Velvet):

Na figurku vytvoříme nejprve nohy a necháme vytvrdnout. Do stojné nohy vpíchneme špejli. Na botasky si z barevné hmoty připravíme podrážky, necháme lehce zatvrdnout, na ně přiděláme horní část boty a přilepíme šňůrky. Tělo přilepíme k nohám, přiděláme ruce a podložíme v pozici. Vytvarujeme hlavu, kterou k tělu připevníme párátkem.