světlý a kakaový korpus
světlý a kakaový krém šlehaný nad párou
marmeláda
potahová hmota marcipán 1:3
Figurka, branka, míč, čáry: potahová hmota Smartflex Velvet s pomerančovou příchutí
gelové barvy zapracované do hmoty: copper, sky blue, royal blue, brown, black
burizonová hmota
Upečeme dva světlé a jeden kakaový korpus na obdélníkovém plechu. Spodní korpus potřeme marmeládou, půlku světlým a půlku kakaovým krémem, přiklopíme kakaovým korpusem, potřeme stejně a nahoru dáme světlý korpus. Boky seřízneme a z odřezků si uděláme punčovinu. Povrch dortu potřeme tenkou vrstvou krému, punčovinou srovnáme nerovnosti, znovu potřeme krémem a dáme vychladit. Marcipán obarvíme zelenou barvou, vyválíme plát a dort potáhneme. Kolem spodního okraje dáme trávu vytlačenou extrudérem. Z bílé hmoty nalajnujeme čáry. Nejprve vyrobíme branku. Z tence vyválené hmoty vytvoříme základnu a vypleteme síť. Na kuchyňských houbičkách, které obalíme potravinovou fólií, necháme vytvrdnout. Vytvoříme si figurku. Začneme hlavou, zapíchneme do ní párátko a necháme ji lehce vytvrdnout. Pak vytvoříme tělo a nohy, slepíme alkoholem. Míč: z burizonové hmoty uděláme kuličku, potáhneme bílou hmotou Smartflex Velvet, nahoru přilepíme černé pětiúhelníky.
|
|||