Kornoutky medové se sněhem

Medové kornoutky se sněhem
250 hladké mouky
100 g mletého cukru
150 g medu
1 lžíce mléka
2 žloutky
špetka jedlé sody

Náplň: malinový sníh (na 1 bílek 50 g krystalu, trošku octa)

Poleva: čokoládová

Z přísad zpracujeme těsto a necháme odpočinout 2‑3 h v lednici. Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka 6‑8 cm. Pečeme max. 8 koleček v hodně vyhřáté troubě (190 °C asi 7 minut) na vymaštěném plechu nebo pečicím papíře a horké ihned stáčíme (jinak ztvrdne). Plníme sněhem šlehaným nad párou s malinovou příchutí.

Sníh šleháme nad párou do zhoustnutí, až začne prskat kolem. Do vychládlého kápneme malinovou příchuť a obarvíme (můžeme použít sirup).

Máčíme v čokoládové polevě buď okraje kornoutu nebo po naplnění celý sníh.

Vykrojená kolečka dáme péct a ihned stáčíme