Kornoutky s krémem

Ořechové kornoutky s krémem
240 g bílků (asi 7)
300 g cukru krupice
100 g hladké mouky
200 g ořechů (lze přidat i kokos)

Náplň: kakaový krém (světlý, kávový) nebo sníh s malinovou příchutí (na 1 bílek 50 g krystalu a trošku octa)

Poleva: čokoláda na vaření, trošku ztuženého tuku  – rozpustit ve vodní lázni

Bílky ušleháme s cukrem, vmícháme mouku a ořechy. Natíráme na vymaštěný a vysypaný plech nebo pečicí papír 7-9 koleček. Pečeme zprudka a horké stáčíme. Z dávky je asi 80 ks o průměru 7 cm.

Kornoutky stáčíme pomocí dřevěného kužílku, koncem vařečky nebo okraje stiskneme k sobě.

Ořechové kornoutky plněné krémem: Okraje máčíme v čokoládové polevě. Po ztuhnutí plníme kakaovým krémem, podle chuti můžeme použít i světlý nebo kávový.

Ořechové kornoutky plněné sněhem: na tuto dávku kornoutků použijeme asi 3 bílky (záleží to také na jejich velikosti). Šleháme nad párou do zhoustnutí, až začne prskat kolem. Do vychládlého kápneme malinovou příchuť a obarvíme (můžeme použít sirup). Máčíme v čokoládové polevě celou náplň.

Ořechové kornoutky s krémem