Kulatý s růžemi a gerberou

Kulatý dort s rudými růžemi a gerberou
světlý krém šlehaný nad párou
marmeláda
modelovací hmota Smartflex Flower s mandlovou příchutí
gelové barvy: extra red, burgundy, trošku violet (vznikne odstín vínová), ev. ještě přidáme rose, listy: extra foliage green

Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, pečeme asi 40 minut při 170 °C. Upečený korpus překrojíme, potřeme marmeládou a krémem. Povrch potřeme tenkou vrstvou krému a dáme zchladit.

Z marcipánu vyválíme plát, přeneseme na korpus a vyhladíme. Kolem spodního okraje umístíme pásek ze silikonové formy.

Gerbery, růžičky a listy si vyrobíme ze Smartflexu předem, aby vytvrdly. Na růžičky obarvíme hmotu gelovými barvami na odstín vínová, na gerbery přidáme do tohoto odstínu bílou hmotu.

Listy vykrojíme ze zelené hmoty obarvené extra zelenou gelovu barvou. Bílé kytičky vypíchneme rovněž ze Smartflexu, vpíchneme drát a necháme zatvrdnout.

Kulatý dort s rudými růžemi a gerberou