Logo FCB

Dort logo FC Barcelona (FCB)
světlý korpus
náplň: mascarpone, šlehačka, mletý cukr – ušlehanou šlehačku vmícháme do mascarpone (POZOR! Hmota se ráda srazí, v žádném případě nepoužíváme mixér), proložíme čerstvými jahodami
světlý krém na mantinely
potahová hmota marcipán 1:3
marmeláda
gelové barvy: orange, ivory, extra red, sky blue, extra black

Korpusy upečeme ve čtvercové formě. Po vychladnutí podle šablony vykrojíme obrys loga, potřeme marmeládou, kolem okraje nastříkáme mantinely z máslového krému, doprostřed dáme náplň s jahodami a přiložíme druhý korpus potřený marmeládou. Ze zbytků korpusu uděláme punčovinu, kterou dotvarujeme okraje a srovnáme povrch dortu. Nakonec potřeme tenkou vrstvou krému a dáme ztuhnout.

Marcipán obarvíme gelovou barvou ivory a orange, vyválíme plát a dort potáhneme. Kolem spodního okraje umístíme tenký pásek a zvlníme kleštičkami. Podle obrázku vytvoříme části loga.

Dort logo FC Barcelona Dort logo FC Barcelona Dort logo FC Barcelona