lehký ořechový korpus
světlý a kakaový krém šlehaný nad párou
marmeláda
bílá potahová hmota Smartflex Velvet s třešňovou příchutí
na gerbery: bílá potahová hmota Smartflex Flower s čokoládovou příchutí
gelové barvy zapracované do hmoty: pink, red-red, extra green
prachové barvy: fuchsia, buttermilk, aubergine, spring green
Těsto nalejeme do formy a upečeme. Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme marmeládou, krémem a přiklopíme korpus. Povrch dortu potřeme tenkou vrstvou krému, punčovinou srovnáme nerovnosti, znovu potřeme krémem a dáme vychladit. Z potahové hmoty Smartflex Velvet vyválíme plát ve tvaru oválu s přesahem 1 cm, přeneseme na korpus a hranu ohneme. Pak si připravíme boční pás. Změříme si výšku dortu, vyválíme plát o kousek širší a necháme chvíli zatvrdnout. V horní části vykrojíme páskovou lištou krajku, do zbylého pásu vytlačíme vzor patchworkem a spodní část zarovnáme na potřebnou výšku. Pak plát otočíme, na měkké podložce zvlníme kulatou kosticí okrasný okraj Přeneseme na dort, okraj přehneme a štětcem přetáhneme prachovou barvou. Kolem spodní části dortu umístíme úzký pásek, okraj navlníme stejně. Příprava kytiček: Kytičky si vyrobíme předem. Smartflex obarvíme gelovou barvou pink. Vyválíme plát, velkou formičkou vykrojíme 2 tvary. Kosticí ztenčíme prostředek každého lístku od okraje ke středu, pak přetáhneme i okraj směrem ven. Umístíme do formovače. Stejným způsobem upravíme druhou kytičku. Střed první kytičky ve formovači navlhčíme vodou a přilepíme druhou kytičku. Pak vykrojíme menší kytičku, lístky ztenčíme, nůžkami nastřihneme a přilepíme do středu. Nejmenší formičkou vykrojíme 2 kytičky a stejným způsobem ztenčíme, nastřihneme okraje a také přilepíme. Nakonec umístíme střed kytičky a kosticí upravíme. Gerberu dobarvíme štětcem prachovými barvami. Okraje lístků barvou buttermilk, lístky fuchsia a střed gerbery aubergine. Nakonec přetáhneme vodkou.
|
|||

