Rohlíčky s paříž. krémem

>Rohlíčky s pařížským krémem
4 bílky (140 g)
240 g mletého cukru
160 g ořechů
50 g strouhanky
40 g hladké mouky
citronová šťáva nebo ocet

Pařížský krém: 250 ml šlehačky, 100 g cukru, 30 g kakaa, 60 g čokolády – vaříme ve vodní lázni. Do vychladlého vmícháme 250 g másla.

Poleva: čokoláda na vaření, trošku ztuženého tuku – rozpustit ve vodní lázni

Bílky s cukrem šleháme nad párou, do vychladlého vmícháme ořechy, mouku a strouhanku. Rohlíčky stříkáme cukrářským sáčkem na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo pečicí papír. Pečeme (sušíme) v horkovzdušné troubě 2 plechy najednou při 120°C asi 40 minut. Nahoru stříkáme pařížský nebo kakaový máslový krém, polijeme čokoládou.

Rohlíčky s pařížským krémem Rohlíčky s pařížským krémem Rohlíčky s pařížským krémem Rohlíčky s pařížským krémem Rohlíčky s pařížským krémem