Růže 2

Růže 2
korpus mramorový
krém světlý šlehaný nad párou
punčovina (odřezky, krém, marmeláda)
marmeláda
gelové barvy: lemon yellow, leaf green
prachové barvy: copper sheen, egg yellow

Těsto dáme do vymazané a vysypané kulaté formy, část upečeme v misce (zaoblený vrch růže). Upečený plát korpusu potřeme marmeládou a krémem, povrch potřeme tenkou vrstvou krému a dort dáme zchladit. Z odřezků, krému, marmelády a rumu uděláme punčovinu a dotvarujeme zaoblený hladký tvar. Povrch potřeme krémem a necháme v lednici do druhého dne.

Připravíme si mléčnou hmotu, obarvíme ji a potahujeme postupně vykrojenými kolečky. Lepíme je zhora, vyztužujeme potravinovou fólií, protože se tíhou lístky ohýbají (3 fotky jsou z minulé růže, protože jsem zapomněla fotit). Kraje lístků dobarvíme prachovými barvami.

Před vložením do trouby Upečený a překrojený korpus (fotka z minulé růže) Zapomněla jsem fotit - seskládaný a promazaný korpus (fotka z minulé růže) Dotvarováno punčovinou a pomazáno krémem (fotka z minulé růže) Z mléčné hmoty vykrojená kolečka a lepená zhora, vyztuženo potravinovou fólií, protože se tíhou lístky ohýbají