S růží a motýlem

Dort se žlutou růží a motýlem
světlý a kakaový krém šlehaný nad párou
marmeláda
potahová hmota marcipán
modelovací hmota
gelové barvy: lemon yellow, extra foliage green
prachové barvy: brown, skintone, rose, egg yellow, petal blue, white, black
aranžovací drátky #18, 24, 28
floristická páska 6 a 12 mm

Upečené korpusy 2x překrojíme, potřeme marmeládou a krémem. Povrch srovnáme, potřeme punčovinou, tenkou vrstvou krému a dáme vychladit.

Marcipán vyválíme, plát přeneseme na větší korpus a vyhladíme. Kolem spodního okraje dáme ozdobný pásek. Stejně uděláme horní patro.

Z modelovací hmoty vytvoříme růži a lístky, drátky spojíme floristickou páskou. Stonek omotáme potravinářskou fólií a kytku zapíchneme do dortu. Motýla vytvoříme také na drátku, domalujeme prachovými barvami.