Třípatrový dort

Třípatrový dort ke 40

Formy ve tvaru čtverce o průměru 25, 20 a 15 cm

světlý korpus do formy 15 a 25 cm
kakaový korpus do formy 20 cm
světlý a kakaový krém šlehaný nad párou
marmeláda
potahová hmota: marcipán
růže: modelovací hmota Smartflex Flower
gelové barvy zapracované do hmoty: brown
prachové barvy: copper
kakao
2 dortová plata 20 cm, 15 cm
výztuha - plastové hřeby

Korpusy upečeme ve čtvercových formách. Každý korpus 2x překrojíme, světlé potřeme marmeládou, kakaovým krémem a přiklopíme druhou částí korpusu. Kakaový korpus také 2x překrojíme, potřeme světlým krémem. Boky všech tří dortů potřeme tenkou vrstvou krému, punčovinou dorovnáme nerovnosti, potřeme tenkou vrstvou krému a dáme ztuhnout.

Vychlazené části dortu položíme na sebe. Kolem spodní části každého čtverce umístíme pásek ze silikonové formy. Do horního patra zapíchneme růžičku. Celý dort vážil přes 8 kg.