Recept je od mé babičky.
Množství na malý dort:
3 celá vejce
1 vanilkový cukr
100 g krystalu
250 g másla
trošku teplého rozpuštěného ztuženého tuku (pouze pokud používám místo másla stellu nebo heru)
na větší dort:
5 celých vajec
1 vanilkový cukr
180 g krystalu
500 g másla
Celá vejce s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí, pak necháme vychladnout s občasným prošleháním. Na 1 vejce dávám 40 g krystalu (váhu vanilkového cukru z celkového množství odečítám). Máslo vyšleháme a po lžících přidáváme vychladlou hmotu. Nakonec zašleháme rozpuštěný tuk (nemusí být). Můžeme ochutit kakaem, kávou nebo ořechy. Krém mažeme na korpus nožem (stěrkou, cukrářskou kartou) nebo stříkáme cukrářským sáčkem.
|
|||||||||||||||||||||||||||||||