Pudinkový krém s čokoládou

Vanilkový krém s bílou čokoládou

Množství je na středně velký dort.
Je vhodný i pod potahovou hmotu nebo dorty s ovocem.
 

Světlý krém

600 ml mléka
2 vanilkové pudinky
100-200 g bílé čokolády (čočky Martini, Carla, nebo klasická bílá tabulka)
2 vanilkové cukry
200 g mletého cukru (podle chuti může být i méně)
500 g másla

V mléce svaříme pudinky, odstavíme a do horkého zamícháme čokoládu. Po rozpuštění přikryjeme hladinu mikrotenovou fólií a necháme vychladnout.

Změklé máslo vyšleháme s mletým i vanilkovým cukrem. Přidáme pudink s čokoládou a znovu vyšleháme.

Krém je výborný chuťově, čokoláda mu dá zvláštní jemnou příchuť. Je vhodný a perfektní k ovoci i pod potahovou hmotu. Je ho možné i zmrazit a znovu po rozmrazení použít (zmrazit jsem ho nezkoušela).

Nejlepší je slovenský klas, ale u nás ho neprodávají.

Tmavý krém

Výborný čokoládový krém vznikne přimícháním tmavé čokolády do pudinku. Místo čokolády lze přidat ledové kaštany nebo kofilu, pokaždé bude mít trochu jinou příchuť.

Čokoládový pudink hrudkuje, proto je vhodnější použít smetanový nebo vanilkový pudink i pro tmavý krém.

Pudinkový prášek Uvařený pudink přikryjeme mikrotenovou fólií a necháme zchládnout