Hořká modelovací čokoláda200 g hořké čokolády
1/4 hrnku bílého kukuřičného (pšeničného) sirupu
Polosladká modelovací čokoláda200 g polosladké čokolády
3,5-4 polévkové lžíce bílého kukuřičného (pšeničného) sirupu
Mléčná modelovací čokoláda200 g mléčné čokolády
2,5-3 polévkové lžíce kukuřičného (pšeničného) sirupu
Bílá modelovací čokoláda200 g bílé čokolády
1,5-2 polévkové lžíce kukuřičného (pšeničného) sirupu
Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni ne nad vroucí, ale jen horkou vodou. Počkáme, až se voda začne vařit, vypneme ji, pak dáme do kastrůlku čokoládu a mícháme, až se rozpustí. Sundáme ji z lázně, ještě chvilku mícháme, aby trošku zchládla. Přidáme sirup a mícháme, až se všechno krásně spojí. Když se čokoláda začne odlepovat od stěn, dáme ji na potravinářskou folii a necháme vychladnout. Zabalíme a dáme na 2 hodiny do lednice. Když ji vytáhneme z lednice, je tuhá, stačí ji rukou po kouskách prohníst a krásně se s ní pracuje. Dobře zabalená prý vydrží měsíce. Pokud ztvrdne moc, přihněteme trochu kukuřičného sirupu. Pokud se nám při modelování bude teplem z rukou rozpouštět, strčíme do lednice zase ztuhnout. Když nemáme sirup, můžeme použít med.
|
|||