Kokosové kosočtverce

Kokosové kosočtverce

Linecké těsto:

210 g hladké mouky
140 g másla (stelly)
70 g mletého cukru
2 žloutky
citronová kůra

Na potření: pikantní marmeláda (např. rybízová)

Náplň: 150 g moučkového cukru, 150 g sušeného mléka, 200 g kokosu, 2 bílky, trocha rumu, 60 g másla, 1-2 lžíce kakaa - vypracujeme těsto, rozválíme přes mikroten a vykrajujeme stejný tvar

Poleva: čokoláda na vaření, trošku ztuženého tuku – rozpustit ve vodní lázni

Linecké těsto zpracujeme a necháme odpočinout v lednici do druhého dne. Vyválíme plát asi 3 mm tlustý nejlépe mezi mikrotenovým sáčkem a vykrajujeme tvary. Pečeme v horkovzdušné troubě 2 plechy při 165 °C asi 11 minut.

Vychladlé potřeme marmeládou, přiložíme tvar z nepečeného těsta, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.