Kokosové věnečky

Kokosové věnečky
Linecké těsto:
210 g hladké mouky
140 g másla (stelly)
70 g mletého cukru
2 žloutky
citronová kůra

Na potření: pikantní marmeláda (např. meruňková) nebo krém

Kokosové těsto: 400 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 200 g stelly, 4 žloutky, 200 g kokosu, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu, troška soli, špetka prášku do pečiva

Linecké těsto zpracujeme a necháme odpočinout v lednici do druhého dne. Vyválíme plát asi 3 mm tlustý nejlépe mezi mikrotenovým sáčkem a vykrajujeme kolečko. Pečeme v horkovzdušné troubě 2 plechy při 165 °C asi 11 minut.

Kokosové těsto zpracujeme, přes nástavec na masovém mlýnku protlačujeme tyčinky a tvarujeme věnečky, které upečeme.

Vychladlé přilepíme máslovým krémem (nebo marmeládou) na upečené linecké kolečko, pocukrujeme a doprostřed dáme trošku marmelády.