Korpus "Harlekýn"

Korpus Harlekýn
Forma o průměru 24 cm
4 vejce
100 g krystalu
2 vrchovaté polévkové lžíce kakaa dovážit do 100 g polohrubé mouky
2 polévkové lžíce oleje
1 rovná čajová lžička prášku do pečiva

Bílky ušleháme s cukrem do husta, přišleháme žloutky a olej, pak pomalu vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut. Plníme pařížskou šlehačkou.

Pařížská šlehačka (od Arielll)

1 lžíce kakaa
2 lžíce krupicového cukru
250 ml smetany ke šlehání
ztužovač šlehačky (nemusí být)

Ve dvou lžících smetany rozmícháme kakao. Zbylou smetanu s cukrem přivedeme k varu, vmícháme kakaovou kašičku a stáhneme z plamene. Po vychladnutí uložíme alespoň na 12 hodin do lednice. Druhý den smetanu vyšleháme. Místo kakaa můžeme použít klasickou čokoládu nebo ledové kaštany.

Pokud použijeme rostlinnou šlehačku, nemusíme vařit, ale vyšleháme smetanu s cukrem a pak přidáme kakao nebo vlažnou rozpuštěnou čokoládu.

Pařížská šlehačka s ledovými kaštany

200 ml smetany ke šlehání
1 ledové kaštany (příp. čokoláda na vaření)

Smetanu s čokoládou přivedeme k varu a odstavíme. Po vychladnutí uložíme alespoň na 12 hodin do lednice. Druhý den hmotu vyšleháme. Vynikající!