Linecké zmrzlinky

Linecké zmrzlinky
210 g hladké mouky
140 g másla (stelly, hery)
70 g mletého cukru
2 žloutky
citronová kůra

Náplň: krém

Ozdoba: kuličky z pravého marcipánu, mléčného marcipánu nebo cukrové hmoty

Těsto zpracujeme a necháme odpočinout v lednici do druhého dne. Vyválíme plát asi 3 mm tlustý nejlépe mezi mikrotenovým sáčkem a vykrajujeme tvary.

Na podstavec vykrojíme menší kolečko, druhý tvar vložíme do formičky košíčku. Pečeme v horkovzdušné troubě 2 plechy při 165 °C asi 13 minut.

Kolečko s košíčkem slepíme marmeládou. Do košíčku uděláme cukrářským sáčkem barevné pusinky, nebo doprostřed jednu krémovou pusinku a na ni vložíme kuličky z mléčné hmoty nebo marcipánu.