Maryšky

Maryšky

Linecké těsto:

210 g hladké mouky
140 g másla (stelly, hery)
70 g mletého cukru
2 žloutky
citronová kůra

Náplň: 340 g mletého cukru, 70 g kakaa, 70 g rozpuštěného ztuženého tuku, 0,05 cl rumu

Na potření: rybízová marmeláda

Poleva: čokoládová nebo citronová

Těsto zpracujeme a necháme odpočinout v lednici do druhého dne. Vyválíme plát asi 3 mm tlustý nejlépe mezi mikrotenovým sáčkem a vykrajujeme tvary. Pečeme v horkovzdušné troubě 2 plechy při 165 °C asi 11 minut.

Upečené linecké potřeme marmeládou a položíme na něj náplň, kterou zpracujeme a ihned vykrajujeme mezi mikrotenovým sáčkem stejnou formičkou. Marmeládu s přilepenou náplní necháme zaschnout, pak polijeme čokoládovou (nebo citronovou) polevou.

Maryšky