Šlehačka na semifreda

Semifredo

Připravíme podle návodu:

2-3 šlehačky 31% nebo 40% (je tužší)
1 želatinový ztužovač pro přípravu šlehačkových dezertů
mletý cukr podle chuti

Ušleháme šlehačku, přidáme cukr podle chuti. Podle návodu smícháme obsah sáčku Želatinového ztužovače se 100 ml vody a chvíli mícháme. Pak vmícháme po částech ušlehanou šlehačku, natřeme na upečený piškot.

Do hmoty můžeme vmíchat marmeládu nebo rozmixované ovoce. Zdobíme kopečkem šlehačky, ovocem (čerstvým nebo kompotovaným) nebo želatinou.

Želatinový ztužovač pro přípravu šlehačkových dezertů Do ušlehané šlehačky zašleháme cukr podle chuti Ztužovač připravíme podle návodu Do ztužovač vmícháme připravenou šlehačku
Na korpus natřeme připravenou náplň ...nebo potřeme marmeládou a natřeme náplň smíchanou s marmeládou ...s pomerančovou marmeládou ...s rozmixovanými borůvkami