S beruškami

Kulatý dort s beruškami
světlý a kakaový korpus
světlý krém šlehaný nad párou
marmeláda
potahová hmota: marcipán 1:3
jednička: modelovací hmota Smartflex Velvet s jahodovou příchutí
gelové barvy: extra red, lemon yellow, leaf green, extra black

Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, pečeme asi 40 minut při 170 °C. Vychladlý korpus překrojíme, jednu vrstvu potřeme marmeládou a krémem, položíme kakaový korpus, potřeme marmeládou a krémem a přiložíme druhou část světlého korpusu. Povrch potřeme tenkou vrstvou krému, ev. dorovnáme punčovinou a dáme vychladit.

Ze zeleného marcipánu vyválíme plát, přeneseme na korpus a vyhladíme. Kolem spodního okraje umístíme tenký pásek a zvlníme kleštičkami.

Z velvetu vykrojíme jedničku, necháme vytvrdnout. Přilepíme na ni kytičky a lístečky z marcipánu. Z červeného marcipánu vytvoříme berušky.