Baletka 5

Baletka
korpus světlý
světlý krém šlehaný nad párou
punčovina (odřezky, krém, marmeláda)
marmeláda
potahová hmota marcipán
figurka: potahová hmota Smartflex Velvet, gelové barvy: copper, brown
růže: modelovací hmota Smartflex Flower, gelové barvy a prachové barvy, aranžovací drátek, floristická páska

Těsto dáme do vymazané a vysypané kulaté formy, pečeme asi 40 minut při 170 °C. Upečený korpus 2× překrojíme, potřeme marmeládou a krémem. Boky seřízneme, povrch srovnáme punčovinou, potřeme tenkou vrstvou krému a dáme zchladit.

Z marcipánu vyválíme plát, přeneseme na korpus a vyhladíme. Kolem spodního okraje umístíme pásek vykrojený ozdobnou formičkou.

Z hmoty Smartflex Velvet vytvoříme postavu baletky.

Růže vyrobíme z hmoty Smartflex Flower. Do listů vsuneme aranžovací drátek a dobarvíme prachovými barvami. Kytku zkompletujeme floristickou páskou, stonek vložený do dortu obalíme potravinovou fólií.