Basketbalový míč

Basketbalový míč
světlý krém šlehaný nad párou
punčovina (odřezky, krém, marmeláda)
marmeláda
potahová hmota marcipán
figurka: potahová hmota Smartflex Velvet
gelové barvy

Těsto nalejeme do dvou vymazaných a vysypaných nerezových misek a upečeme. Vychladlé korpusy na povrchu seřízneme do roviny, prořízneme, promažeme marmeládou a krémem a obě půlky dáme zchladit. Pak spodní díl potřeme krémem, položíme na něj druhou půlku a dáme znovu zchladit. Boky srovnáme do tvaru míče a ze zbytků vytvoříme punčovinu. Povrch dortu potřeme tenkou vrstvou krému, srovnáme punčovinou, znovu tence potřeme krémem a dáme vychladit.

Marcipán obarvíme, vyválíme, vytlačíme vzorek a celý dort potáhneme.

Z hmoty Smartflex Velvet vytvoříme figurku a necháme vytvrdnout.

Nerezová mista střední Nerezová mista střední Promazaný dort dorovnáme punčovinou do tvaru koule Kouli potáhneme marcipánem