Činka

Dort činka
světlý korpus upečeme v malých nerezových miskách
světlý krém šlehaný nad párou
punčovina (odřezky, krém, marmeláda)
marmeláda
potahová hmota marcipán 1:3
potahová hmota Smartflex Velvet
gelové barvy: extra black

Korpus upečeme upečeme ve dvou malých nerezových miskách. Potřeme marmeládou a krémem a dáme ztuhnout. Seřízneme do tvaru koule, z odřezků, krému, marmelády a rumu uděláme punčovinu a celé dotvarujeme. Potřeme tenkou vrstvou krému a dáme znovu vychladit.

Podle průměru koule vyválíme černě obarvený marcipán a potáhneme. Povrch vyhladíme, dole je třeba zahladit faldy.

Střed vytvoříme z burizonové hmoty, kterou vyztužíme špejlí. Potáhneme Velvetem a vyhladíme, a zapíchneme do připravených koulí.

Dort činka Dort činka