Dvoupatrový s růží

Dvoupatrový s růžovou růží
korpus světlý
korpus kakaový
světlý a kakaový krém šlehaný nad párou
punčovina (odřezky, krém, marmeláda)
marmeláda
rum
kytičky: modelovací hmota Smartflex Flower, fondant
gelové barvy, prachové barvy, aranžovací drát, floristická páska

Upečené vychladlé korpusy překrojíme, jednotlivá patra postříkáme rumem. Světlý korpus promažeme rybízovou marmeládou a světlým krémem, kakaový korpus višňovou marmeládou a kakaovým krémem. Boky obou dortů seřízneme, z odřezků zpracujeme punčovinu, kterou povrch srovnáme, potřeme tenkou vrstvou krému a dáme ztuhnout.

Obě patra dortu potáhneme marcipánem. Spodní patro vyztužíme špejlemi.

Ozdobnou lištou vykrojíme pásek a umístíme kolem spodního okraje obou pater.

Z modelovací hmoty vytvoříme růži a listy a vystínujeme prachovými barvami. Spojíme floristickou páskou, stonek omotáme potravinářskou fólií a kytku zapíchneme do dortu.