korpus světlý
korpus kakaový
světlý a kakaový krém šlehaný nad párou
punčovina (odřezky, krém, marmeláda)
marmeláda
rum
potahová hmota Smartflex Velvet s mandlovou a třešňovou příchutí
kytičky: modelovací hmota Smartflex Flower, fondant
gelové barvy, prachové barvy, aranžovací drát, floristická páska
Upečené vychladlé korpusy překrojíme, jednotlivá patra postříkáme rumem. Světlý korpus promažeme rybízovou marmeládou a světlým krémem, kakaový korpus višňovou marmeládou a kakaovým krémem. Boky obou dortů seřízneme, z odřezků zpracujeme punčovinu, kterou povrch srovnáme, potřeme tenkou vrstvou krému a dáme ztuhnout. Obě patra dortu potáhneme marcipánem. Spodní patro vyztužíme špejlemi. Ozdobnou lištou vykrojíme pásek a umístíme kolem spodního okraje obou pater. Z modelovací hmoty vytvoříme růži a listy a vystínujeme prachovými barvami. Spojíme floristickou páskou, stonek omotáme potravinářskou fólií a kytku zapíchneme do dortu.
|
|||