S korunkou 2

Dort s korunkou
světlý korpus
světlý krém šlehaný nad párou
marmeláda
mandlový marcipán
korunka: potahová hmota Smartflex Velvet
gelové barvy: pink
prachové barvy: snowlake

Upečený vychladlý korpus překrojíme, jednotlivé vrstvy potřeme marmeládou a krémem. Povrch potřeme tenkou vrstvou krému, srovnáme punčovinou a dáme zchladit.

Z marcipánu vyválíme plát, přeneseme na korpus a vyhladíme. Do středu dortu položíme růžové kolečko, od tohoto místa přilepíme růžové pásky. Kolem spodního okraje dáme pásek ze silikonové formy.

Korunka

Na papír si načrtneme od ruky vzor. Papír se vzorem vložíme mezi potravinovou fólii. Z Velvetu vyválíme tenké válečky a podle předlohy slepíme potravinářským lepidlem. Celé přeneseme na nějakou plechovku (sklenici, kyblík od potahové hmoty) a necháme tvrdnout.

Korunku po 2 dnech sundáme a necháme volně dále tvrdnout nejméně 2 dny. Po zaschnutí přetřeme perleťovou prachovou barvou. Pokud rozmícháme barvu v alkoholu, hmota zvlhne a změkne.

Šablona korunky Dort s korunkou Dort s korunkou Dort s korunkou
Dort s korunkou Dort s korunkou Dort s korunkou Dort s korunkou