S pletením a bačkorami

Dort s pletením a bačkorami (bačkory, pletení, vlna, jehlice)
ořechový korpus
světlý pudinkový krém s čokoládou
potahová hmota Pasta Dama Chocolate
višňová marmeláda, kandované třešně
bačkory, jehlice, klubíčka: potahová hmota Smartflex Velvet s třešňovou příchutí
gelové barvy: ivory, brown, extra red, yellow, sky blue, extra black
prachové barvy: brown, white, silver
2 špejle

Na obdélníkovém plechu upečeme dva korpusy. Po vychladnutí potřeme marmeládou, potřeme krémem s višňovou pííchutí, poklademe kandovanými třešněmi, a přiložíme druhý korpus potřený marmeládou. Okraje seřízneme, ze zbytků korpusu, máslového krému, rumu a marmelády uděláme punčovinu, kterou srovnáme povrch dortu. Nakonec potřeme tenkou vrstvou máslového krému a dáme ztuhnout.

Z čokoládové potahové hmoty Pasta Dama Chocolate vyválíme plát a dort potáhneme. Kolem spodního okraje uděláme ozdobný okraj.

Bačkory

Bačkory vykrojíme podle šablony. Nejprve vykrojíme spodní část boty a necháme zatvrdnout. Špičku vyplníme burizovou hmotou, aby držela tvar. Pak vykrojíme vrchní část ze dvou barev, zarovnáme je a přilepíme alkoholem ke špičce a ke šlapce. Vzadu vyhladíme spoj. Necháme vytvrdnout.

Ze hnědé hmoty vykrojíme podrážku, vytlačíme do ní vzorek, přilepíme k botě a necháme vytvrdnout. Páskem olemujeme okraj, vytvoříme zip. Prachovými barvami bačkory domalujeme.

Jehlice

Špejle potřeme alkoholem, rozválíme na ni šedou hmotu, na konec dáme kuličku. Necháme vytvrdnout.

Klubíčka vlny

Z burizonové hmoty si uděláme různě velké koule, které oblepíme potahovou hmotou. Potřeme alkoholem a postupně přilepujeme šňůrky vytlačené extrudérem.

Dort potažený hmotou Pasta Dama Chocolate Klubíčka vlny, jehlice, pletení Bačkory Dort s pletením a bačkorami Dort s pletením a bačkorami