ořechový korpus
světlý krém šlehaný nad párou
marmeláda
mléčná hmota ze salka
gelové barvy
Těsto upečeme v kulaté formě. Vychladlý korpus v polovině rozřízneme, potřeme marmeládou, sáčkem nastříkáme krém a přiložíme druhou půlku korpusu. Okraje a boky obou dílů srovnáme, potřeme tenkou vrstvou krému a dáme vychladit. Mléčnou hmotu obarvíme zelenou a modrou gelovou barvou. Korpus potáhneme a spoj mezi hmotami vyhladíme. Spodní okraj vytlačíme kosticí. Na boky modré části vodou přilepíme ryby, na zelenou část trávu. Z papíru si vystřihneme šablonu vlka a zajíce. Hmotu obarvíme podle potřeby, z vyváleného plátu vykrojíme obrysy požadovaných částí, složíme a kosticemi narýhujeme. Černou barvou domalujeme vlkovi párátkem čumák a tlapy a zajícovi oči. Hotové postavy přeneseme na dort.
|
|||