Dvoupatrový s motýlky a kytičkami

Dvoupatrový s motýlky a kytičkami

Formy ve tvaru čtverce o průměru 20 a 15 cm

ořechový korpus do formy 20 cm
kakaový korpus do formy 15 cm
krém šlehaný nad párou
kompot: mandarinky, broskve
potahová hmota: marcipán
gelové barvy zapracované do hmoty: yellow, pink
výztuha - plastové hřeby

Korpusy upečeme ve čtvercových formách. Každý korpus 2x překrojíme. Ořechový korpus potřeme pudinkovým krémem (ne do kraje), na půlku dáme mandarinky, na druhou půlku plátky broskví. Přiklopíme druhou částí korpusu. Boky dortu potřeme tenkou vrstvou krému, punčovinou vyrovnáme nerovnosti, potřeme tenkou vrstvou krému a dáme ztuhnout.

Kakaový korpus také 2x překrojíme, potřeme kakaovým krémem, boky srovnáme punčovinou, celé potřeme tenkou vrstvou světlého krému a dáme ztuhnout.

Vychlazené části dortu potáhneme marcipánem. Do spodní části dáme vyztužovací kolíky. Čtverce položíme na sebe. Kolem spodního kraje každého čtverce umístíme pásek ze silikonové formy a dozdobíme kytičkami a motýlky.

Dvoupatrový s motýlky a kytičkami Dvoupatrový s motýlky a kytičkami