Gril

Dort Gril
světlý korpus
ořechový korpus
světlý krém šlehaný nad párou
marmeláda
mandlový marcipán
červený okraj grilu: modelovací hmota Smartflex Velvet
gelové barvy: red-red, lemon yellow, brown, extra foliage green, extra black
prachové barvy: skintone, chocolate brown

Těsto nalijeme do misky a upečeme. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou a krémem a přilepíme světlý korpus upečený v kulaté formě. Povrch potřeme punčovinou a tenkou vrstvou krému a dáme vychladit.

Dort potáhneme černým marcipánem, nejprve horní část, potom boky. Podél horního okraje ve spoji přilepíme tence vyválený pásek. Kolem spodního okraje dortu umístíme pásek a kosticí vytlačíme vzorek mušle.

Z tmavě šedého, červeného a žlutého marcipánu si připravíme žhavé uhlíky. Na ně pak umístíme mřížku z šedého marcipánu vytlačeného extrudérem. Ze světle hnědého a červeného marcipánu vytvoříme párky a plátek masa, hnědými odstíny prachové barvy rozmíchané ve vodce potřeme povrch. Ze zelené hmoty vytvoříme cuketu a papriku.

Z červené hmoty Smartflex Velvet vyválíme pás na zadní stranu grilu. Necháme chvíli vytvrdnut na boční hraně pečicí formy, teprve potom přilepíme na dort.

Dort Gril