Pejsek bígl

Pes bígl
mramorový korpus z 10 vajec
světlý krém šlehaný nad párou
marmeláda
punčovina (odřezky, krém, marmeláda)

Z promazaného korpusu vyřežeme přibližný obrys tvaru těla a hlavy a také tlapky. Boky seřežeme, z odřezků zpracujeme punčovinu. Povrch potřeme tenkou vrstvou krému a punčovinou dotvarujeme. Necháme trochu ztuhnout a znovu potřeme krémem. Necháme pořádně vychladit.

Dort potáhneme hmotou, část necháme přírodní barvu, část obarvíme hnědou a část černou gelovou barvou. Kosticí narýhujeme srst, přiděláme oči, uši, drápky, ocásek a obojek.

Vykrojeno a promazáno krémem a marmeládou Dotvarováno punčovinou a prodloužený čumák Čumáček Ocásek pejska bígla Bígl zhora Bígl z druhé strany