S korunkou

Dort s korunkou
ořechový korpus
světlý korpus
světlý a kakaový krém šlehaný nad párou
marmeláda
mandlový marcipán
bílá hmota Smartflex Velvet
gelové barvy: pink
prachové barvy: snowlake

V kulatých formách upečeme korpusy. Vychladlé překrojíme, potřeme marmeládou a krémem. Povrch potřeme tenkou vrstvou krému a punčovinou a dáme zchladit.

Z marcipánu vyválíme plát, přeneseme na spodní korpus a vyhladíme. Odměříme si velikost horního dortu a od tohoto místa přilepíme růžové pásky. Kolem spodního okraje dáme pásek ze silikonové formy. Nakonec zapíchneme doprostřed výztuhu.

Růžovým marcipánem potáhneme menší dort. Kolem spodního okraje dáme pásek ze silikonové formy.

Korunka

Na papír si načrtneme vzor od ruky nebo pokud zvládáme počítač, vytvoříme si jej v nějakém programu. Papír se vzorem vložíme do fólie. Z Velvetu vyválíme tenké válečky a podle předlohy slepíme potravinářským lepidlem. Celé přeneseme na nějakou plechovku nebo sklenici – pozor, na oblém to klouže dolů.

Korunku je třeba nechat vytvrdnou nejméně 3 dny, spíš více. Po zaschnutí přetřeme perleťovou prachovou barvou.

Předloha korunky Korunku necháme několik dní vytvrdnout Dort s korunkou Dort s korunkou Dort s korunkou
Spodní patro dortu Horní patro dortu Dvoupatrový dort Výztuha
Dvoupatrový dort s korunkou Dvoupatrový dort s korunkou Dvoupatrový dort s korunkou