Sbormistryně

Sbormistryně
korpus světlý
korpus ořechový
světlý a kakaový krém šlehaný nad párou
punčovina (odřezky, krém, marmeláda)
marmeláda
potahová hmota marcipán
figurka: potahová hmota Smartflex Velvet, gelové barvy: copper, brown, royal blue
kytička: modelovací hmota Smartflex Flower, gelové barvy a prachové barvy, pestíky, aranžovací drátek, floristická páska
špejle

Upečené korpusy 2× překrojíme, potřeme marmeládou a krémem. Boky seřízneme, povrch srovnáme punčovinou, potřeme tenkou vrstvou krému a dáme zchladit. Z marcipánu vyválíme plát, přeneseme na korpus a vyhladíme. Spodní patro vyztužíme. Kolem spodního okraje umístíme ozdobný pásek korálků ze silikonové formičky.

Z hmoty Smartflex Velvet vytvoříme postavu.

Růžičky a listy vyrobíme ze Smartflexu předem, aby vytvrdly. Na růžičky obarvíme hmotu gelovou barvou pink, okraje lehce přetřeme růžovou prachovou barvou. Listy vykrojíme ze zelené hmoty obarvené extra zelenou gelovu barvou, vpíchneme drát a necháme zatuhnout. Povrch potom dobarvíme prachovou zelenou barvou foliage green a okraje barvou rubínovou. Bílé kytičky vypíchneme rovněž ze Smartflexu, vpíchneme drát a necháme zatvrdnout. Kytku zkompletujeme floristickou páskou, stonek vložený do dortu obalíme potravinovou fólií.