Taška – kabelka

Taška (kabelka)
mramorový korpus
kakaový krém šlehaný nad párou
punčovina (odřezky, krém, marmeláda)
marmeláda
gelové barvy: extra black

Těsto dáme do vymazané a vysypané obdélníkové formy. Upečený plát korpusu rozkrojíme v polovině a z každé strany uřízneme ještě asi 5 cm. Větší části prokrojíme, potřeme marmeládou a slepíme k sobě. Tyro dvě části promažeme krémem, slepíme k sobě a postavíme. Aby byla kabelka dole širší, ke spodní části přilepíme krémem odřezané pruhy. Povrch potřeme tenkou vrstvou krému a dáme zchladit. Z odřezků, krému, marmelády a rumu uděláme punčovinu a dotvarujeme hladký tvar. Povrch potřeme krémem a necháme v lednici do druhého dne.

Připravíme si salkovou hmotu, 2/3 obarvíme kakaem a dobarvíme černou gelovkou. Vyválíme plát, do kterého obtiskeneme vzorek a potahujeme nejprve přední stranu, pak zadní a nakonec boky. Vrchní část potáhneme nebarvenou hmotou. Uprostřed přilepíme zip, zepředu přesky a dole okrasnou výztuhu rohů. V krajích naznačíme štepování, v bočních švech doplníme lem a nakonec ucho.

Střevíček je malinký a od ruky ze zbytků černé hmoty, růžičky ze smíchaných zbytků.