Turistický

Turistický dort

 

 

světlý korpus
ořechový korpus
světlý a kakaový krém šlehaný nad párou
marmeláda
potahová hmota marcipán 1:3
Figurka, rozcestníky, studánka: potahová hmota Smartflex Velvet s pomerančovou příchutí
gelové barvy zapracované do hmoty: copper, sky blue, royal blue, extra foliage green, brown, extra black
barvy airbrush
párátka a špejle

Na obdélníkovém plechu upečeme dva světlé a dva ořechové korpusy. Skládáme vrstvy: spodní ořechový korpus, marmeláda, světlý krém, světlý korpus, marmeláda, kakaový krém, světlý korpus, marmeláda, světlý krém a nahoru dáme ořechový korpus.

Boky seřízneme a z odřezků si uděláme punčovinu. Povrch dortu potřeme tenkou vrstvou krému, punčovinou srovnáme nerovnosti, vytvoříme hory, znovu potřeme krémem a dáme vychladit.

Z marcipánu vyválíme plát a dort potáhneme. Nastříkáme zelenou barvou trávu, šedou barvou hory. Kolem spodního okraje dáme trávu vytlačenou extrudérem a stromečky.

Z Velvetu pomocí špejlí vytvoříme rozcestníky, zábradlí a necháme ztvrdnout, a studánku.

U figurky začneme hlavou, zapíchneme do ní párátko a necháme ji lehce vytvrdnout. Pak vytvoříme tělo a nohy, slepíme alkoholem.