Formy ve tvaru čtverce o průměru 20, 25 a 30 cm
světlý korpus
lehký ořechový korpus
světlý a kakaový krém šlehaný nad párou
marmeláda
mléčná hmota ze sušeného mléka
gelové barvy zapracované do hmoty: extra red, burgundy, pink, violet, brown
stříbrné perličky
2 dortová plata 20 cm, 25 cm
výztuha - plastové hřeby
Korpusy upečeme ve čtvercových formách. Každý korpus 2x překrojíme, potřeme marmeládou, nastříkáme cukrářským sáčkem krém a přiklopíme druhou částí korpusu. Boky potřeme tenkou vrstvou krému, dorovnáme nerovnosti, potřeme tenkou vrstvou krému a dáme ztuhnout. Nejprve potáhneme největší spodní čtverec, doprostřed zapíchneme plastové výztuhové hřeby a dáme ztuhnout. Střední čtverec položíme na dortové plato, potáhneme, doprostřed umístíme výztuhu a dáme také ztuhnout. Nakonec potáhneme nejmenší čtverec. Vychlazené části svatebního dortu položíme na sebe. Kolem spodní části každého čtverce umístíme asi 2 cm široký pásek vínové barvy a mašličku. Do dvou protilehlých rohů umístíme kytičky. Celý dort vážil kolem 11 kg.
|
|||

